در این مقاله قصد داریم به موضوع اخذ کارت بازرگانی بپردازیم ، پس با ما همراه باشید. با توجه به قوانین و مقرراتی که در مرز ها و گمرکات کشور ها حاکم است، تمام افرادی که می خواهند کالا و یا محصولی را به داخل کشور وارد و یا از کشور صادر کنند نیاز به مجوزی خواهند داشت که به نام کارت بازرگانی بین تجار معروف می باشد.
بنابراین تمام افراد حقیقی و حقوقی باید برای دریافت این نوع از مجوز برای انجام صادرات و واردات کالا اقدام کنند، به همین خاطر تمام فعالیت های گمرکی شامل ترخیص، واردات و صادرات در مناطق آزاد تجاری با توجه به داشتن کارت بازرگانی برای هر فرد امکان پذیر خواهد بود.
در چه صورتی افراد می تواند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند ؟
بازرگانان برای دریافت کارت بازرگانی چه اقداماتی را باید انجام دهند ؟
داشتن کارت بازرگانی در زمینه ی تجارت چه کاربرد هایی دارد ؟
در چه شرایطی برای بازرگانان و شرکت های خارجی کارت بازرگانی صادر می شود ؟
اهمیت داشتن کارت بازرگانی به عنوان مجوزی برای صادرات و واردات کالا برای بازرگانان به چه میزان است ؟
در صورت اخذ کارت بازرگانی چه فعالیت هایی می توان انجام داد ؟
انواع و اقسام کارت های بازرگانی برای فعالیت های تجاری کدامند ؟
چه شرایطی برای افراد حقیقی در جهت دریافت کارت بازرگانی وجود دارد ؟
اتباع حقیقی کشور های خارجی ساکن ایران در چه صورتی می توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند؟
چه افراد و مشاغلی از گرفتن کارت بازرگانی معاف می باشند ؟
به چه نکاتی باید در رابطه با اخذ کارت بازرگانی توجه کرد ؟
آیا این امکان وجود دارد که افراد کارت های بازرگانی را باطل کنند ؟
به چند صورت می توان کارت های بازرگانی را باطل کرد ؟
مدارک لازم برای ابطال کارت بازرگانی کدامند ؟
آیا داشتن کارت بازرگانی می تواند برای فرد مشکل ساز شود؟
با توجه به ماده ی ۷ قانون تجارت چه کسانی نمی توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند ؟
اشخاص حقیقی برای دریافت کارت بازرگانی باید چه مدارک و شرایطی داشته باشند ؟
داشتن کارت بازرگانی چه مزایایی خواهد داشت ؟
در چه صورتی فرد می تواند در خواست تعلیق کارت بازرگانی کند ؟
مدت زمان اعتبار کارت های بازگانی چند ساله می باشد ؟
مراحل ثبت نام برای کارت بازرگانی به چه صورتی می باشد ؟
برای اخذ کارت بازرگانی چه اسناد و مدارکی باید به اتاق بازرگانی تحویل داده شود ؟
گرفتن کارت بازرگانی برای افراد حقیقی و حقوقی چه هزینه هایی را به دنبال خواهد داشت ؟
اتباع غیر ایرانی برای دریافت کارت بازرگانی چه مدارکی را باید تحویل دهند ؟
گواهی های مربوط به امور مالیاتی از چه راه های می تواند برای اتاق بازرگانی ارسال شود ؟
آیا داشتن کارت بازرگانی منجر به پرداخت نکردن مالیات خواهد شد ؟
آیا با داشتن کارت بازرگانی می توان در اتاق بازرگانی عضویت پیدا کرد ؟
ماده ی ۱۳۰ قانون مالیات در بردارنده ی چه نوع تبصره هایی در رابطه با کارت بازرگانی می باشد ؟
نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی که دارای کارت بازرگانی هستند چگونه تعیین می شود ؟
دریافت مالیات ۴ در صدی علی الحساب چگونه برداشت می شود ؟
چه افراد و شرکت هایی از پرداخت مالیات چهار درصدی علی الحساب معاف می باشند ؟
تمدید کارت های بازرگانای برای افراد حقیقی و حقوقی با ارائه ی چه مدارکی صورت می گیرد ؟
کارت های بازرگانی افراد حقیقی و حقوقی دارای چه تفاوت هایی ازهم می باشند ؟
افرادی که می خواهند به تجارت بپردازند در صورتی می توانند این کار را انجام دهند که دارای کارت بازرگانی باشند بنابراین برای دریافت این نوع از مجوز برای تجارت لازم است که فرد یک شرکت و یا موسسه ی بازرگانی را به نام خود ثبت کرده باشد
همچنین عضویت فرد در اتاق بازرگانی از دیگر شرایط برای فعالیت های تجاری می باشد ، بنابراین اولین گام در دریافت کارت بازرگانی این است که فرد مدیر یک شرکت باشد تا کارت بازرگانی برای این شخص صادر شود و فرد بتواند در اتاق های بازرگانی عضویت داشته باشد و بتواند از این طریق به انجام کلیه ی فعالیت های گمرکی در صورتی که منع قانونی نداشته باشد مشغول شود .
در صورتی که تجار و بازرگانان بخواهند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند باید در ابتدای کار فرم های مربوطه را از طریق اتاق بازرگانی جمع آوری کنند ، و به صورت دقیق نسبت به پر کردن این فرم ها اقدام کنند ، اطلاعاتی که باید فرد در فرم ها وارد کند شامل سوالاتی درباره ی نوع تجارت ، شرکت و اطلاعات هویتی فرد می باشد .
اگر فردی خواهان دریافت کارت بازرگانی می باشد در صورتی صدور این کارت امکان پذیرخواهد بود که فرد از طریق دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شده باشد ، تا بتواند برای اخذ کارت بازرگانی اقدام کند چرا که باید این افراد شخص مورد نظر را تایید کرده باشند .
افرادی که دارای کارت بازرگانی هستند می توانند در مناطق آزاد تجاری واردات کالا و یا محصولات مختلف را به داخل کشور انجام دهند ، امکان صادرات تمام کالا ها در صورتی که منع قانونی وجود نداشته باشد ، صدور ویزاهای تجاری برای افراد دارنده ی کارت بازرگانی ، صدور گواهی ، امکان عضویت در اتاق بازرگانی کشور ، می توان با داشتن کارت بازرگانی با تجار دیگر کشور ها در ارتباط بود ، آشنایی با تجارت در سایر کشور ها
امکان بر پایی نمایشگاه و یا شرکت در نمایشگاه های بین المللی ، ثبت سفارش کالا ، ترخیص محصولات (ماشین ، لوازمو قطعات مختلف و… ) ، انجام حق العمل در گمرک از کاربرد هایی می باشد که فرد در صورت داشتن کارت بازرگانی مسی تواند به آن دست پیدا کند .
یکی از کاربرد های مهمی که داشتن کارت بازرگانی می تواند برای فرد به همراه داشته باشد امکان ارتباط با تجار خارجی و برعکس مبادرت بازرگانان کشور های دیگر با تجار کشور ایران می باشد
به همین خاطر در صورتی برای این دسته از افراد و شرکت های تجاری خارجی کارت بازرگانی صادر می شود که هر دوی کشور ها با یکدیگر در زمینه ی تجارت معامله داشته باشند به این معنی که دادن کارت بازرگانی به اتباع دیگر کشور ها در صورتی امکان پذیر می شود که آن کشور ها به بازرگانان ایرانی اجازه ی فعالیت بازرگانی و تجاری بدهند در این صوت کشور ایران هم می تواند برای بازرگانان کشور های دیگر کارت بازرگانی و اجازه ی فعالیت در ایران را صادر کند .
با توجه به قوانین گمرکی هر کشور از جمله ایران داشتن کارت بازرگانی به عنوان مجوزی برای صادرات و واردات کالا محسوب می گردد ، به گونه ای که هر فرد بازرگان در صورت داشتن این کارت مجاز به انجام فعالیت های بازرگانی خواهد بود بنابراین تمام افراد حقیقی و حقوقی در صورت داشتن این کارت می تواند در گمرکات به فعالیت هایی مانند واردات ، حق العمل های کاری درگمرگ ، صادرات ، ترخیص کردن کالا و… بپردازند .
در همین رابطه در باب کارت های بارگانی می توان به این موضوع اشاره کرد که افراد در صورت داشتن این کارت می تواند به صادرات و واردات کالا به صورت قانونی و با مجوز رسمی با سایر کشور ها از طریق دفتر و یا شرکتی که ثبت کرده اند می توانند مبادرت داشته باشند و به انجام تجارت بپردازد
به همین خاطر هر فرد حقیقی و حقوقی در صورتی که بخواهد فعالیت های تجاری داشته باشد ، می تواند با دارا بودن شرایطی برای گرفتن کارت بازرگانی اقدام کند و به وسیله ی این کارت ، کار صادرات و واردات را به داخل و خارج از کشور انجام دهد.
اما از آنجایی که اعتبار کارت های صادر شده ی بازرگانی یک ساله می باشد و به دلیل اینکه اعتبار این گونه از کارت ها برای یک مدت طولانی نمی باشد بناراین فرد در صورت پایان یافتن اعتبار کارت بازرگانی می تواند در صورتی که برخورداری کامل از شرایط و قوانین مندرج در اتاق های بازرگانی را داشته باشد می تواند برای تمدید کردن کارت بازرگانی اقدام کنند .
هر فرد حقیقی و حقوقی می تواند در صورت داشتن شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کند و در صورتی که برای انجام فعالیت های تجاری در گمرک مشکلی نداشته باشد می تواند به فعالیت بازرگانی با سایر کشور ها بپردازد
بنابراین بازرگانانی که دارای کارات بازرگانی هستند می تواند هر نوع محصولی را که با توجه به قوانین کشور و از نظر گمرک هیچ گونه مشکل قانونی در واردات و یا صادرات برای کشور نداشته باشد می تواند مبادرت به ورود و یا صادرات کالا به خارج و یا داخل کشور کند .
در همین رابطه کارت های بازرگانی به عنوان مجوزی برای ترخیص و فعالیت های گمرکی محسوب می شوند که تجار می توانند در صورت داشتن این کارت به صورت رسمی به فعالیت بپردازند .
افراد می توانند در زمینه های مختلف تجاری برای دریافت کارت های بازرکانی اقدام کنند به طوری که کارت های بازرگانی با توجه به فعالیت هر بازرگان و اشخاص حقیقی و حقوقی می تواند متفاوت باشد ، به شکلی که این کارت ها یعنی این مجوز های بازرگانی با توجه به حیطه ای که تاجر یا همان می خواهد در آن فعالیت کند صادر می شود ، در نتیجه انواع کارت های بازرگانی عبارتند از :
بازرگانان می توانند با داشتن این کارت به انجام کارهایی مانند ثبت کردن سفارش کالا و محصول در سایر کشور ها ، ترخیص نمودن کالا از گمرکات کشور ، پرداختن هزینه های جاری در گمرکات کشور و به طور کلی تمام واردات و صادرات محصولات می تواند به وسیله ی داشتن این کارت بازرگانی انجام شود و فرد در صورت داشتن آن هیچ نوع مشکلی در زمینه ی تجاری پیدا نخواهد کرد.
این کارت های بازرگانی بیشتر برای افراد حقوقی صادر می شود به همین خاطر این افراد می توانند به واسطه ی داشتن این نوع از کارت بازرگانی فقط کالا هایی را به داخل از کشور وارد کنند .
این کارت بازر گانی مخصوص تمام افراد حقیقی و حقوقی می باشد که تنها می خواهند یک بار کالا از گمرک ترخیص کنند ، در نتیجه صدور این کارت برای یک مدت مشخص برای فعالیت محدود تجاری خواهد بود .
صدور این نوع کارت بازرگانی بیشتر مخصوص بازرگانان حقوقی است که در حیطه ی تولید و یا سرمایه گذازی فعالیت می کنند و تنها مجاز هستند که کالا و یا قطعه مورد نیاز خود را برای کسب و کارشان به داخل کشور وارد کنند و بعد از تولید محصول نهایی مجاز هستند در صورت این که منع قانونی برای صادرات محصول به خارج وجود نداشته باشد به صادرات کالای خود نیز مشغول شوند.
افرادی که غیر ایرانی هستند در صورت داشتن مدارک و شرایط زیر می توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند این شرایط عبارت است از :
مرز نشینان که دارای شرکت تعاونی هستند ازگرفتن کارت بازرگانی معاف هستند ، وظیفه ی اصلی این شرکت های تعاونی تامین نیاز های مورد نیاز مرزنشینان خواهد بود ، و تعداد و مقدار آن توسط اتاق بازرگانی مشخص خواهد شد که چه مقدار واردات کالا می تواند به این تعاونی ها انجام شود .
ملوانان و گارگران ایرانی شاغل در کشتی رانی می توانند از گرفتن کارت بازرگانی معاف باشند ، چرا که این افراد پیوسته در دریا در حال تردد می باشند بنابراین می تواند در حد مجاز تعیین شده برای خود کالا و محصول موردنیاز خود را از سایر کشور ها به ایران وارد کنند .
پیله وران هم از دسته افرادی می باشند که می توانند در صورت داشتن کارت پیله وری ازگرفتن کارت بازرگانی معاف باشند ، وظیفه ی اصلی پیله وران تامین کالایی استان خود و همچنین استان های همجوار هستند و می توانند برای دریافت کارت پیله وری از طریق اداره ی بازرگانی استان خود اقدام کنند .
کارگران ایرانی که دارای کارنامه و سند شغلی از وزارت کار هستند و همچنین در کشور های دیگر مشغول به کار می باشند می توانند در حد تعیین شد کالا و محصول به داخل ایران وارد کنند ، بنابراین این دسته از افراد نیز از گرفتن کارت بازرگانی معاف هستند .
کارت بازرگی یا مجوز صادرات و واردات به آن دسته از کالا هایی که در گمرک دارای منع فروش هستند نیز تعلق نخواهد گرفت .
افراد حقوقی هم می توانند مانند افراد حقیقی برای اخذ کارت بازرگانی اقدام کنند ، به این صورت که این افراد پس از تایید شدن هویتشان به عنوان افراد حقوقی در سایت و هم از طرف اتاق بازرگانی می توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند بنابراین این افراد باید مدارک و شرایطی که در زیر گفته می شود را داشته باشند تا بتوانند کارت بازرگانی خود را دریافت کنند .
پرداخت کردن هزینه هایی که برای ثبت نام و بر رسی و همچنین صدور کارت وجود دارد .
تحویل دادن اصل اظهارنامه ثبت نام خود که دفتر یا شرکت شما مورد تایید اداره ی ثبت شرکت استان فرد متقاضی رسید شده باشد تا در این صورت هویت شرکت تجاری فرد اثبات شود .
در حالتی که فعالیت شرکت شما محدود می باشد در این حالت تقاضانامه ی ثبت شرکت خود را باید ارائه دهید .
در صورتی که شرکت شما جزء سهامی خاص باشد در این صورت باید تقاضای ثبت شرکت سهامی خاص را که توسط اداره ی ثبت شرکت های استان محل متقاضی به ثبت رسیده باشد باید در زمان درخواست ارائه شود .
درخواست کنندگان حقوقی باید در صورت واردات کالا زمینه و رشته ی فعالیت خود را ذکر نمایند تا مطابق با فعالیت خود آموزش ببینند .( این مورد برای صادرات کاربرد ندارد
در صورتی که فرد حقوقی برای ددریافت کارت بازرگای اقدام می کند حضور داشتن مدیر عامل شرکت برای آموزش در کلاس ها الزامی می باشد .
در تمامی موارد اصل بودن مدارک جهت ارائه الزامی می باشد .
دریافت کد اقتصادی از سایت gov.ir
اگر از افراد حقوقی هستید که در ایران ساکن نمی باشید باید هویت شما در سفارتخانه تایید شود .
متقاضی حقوقی باید اصل شش دانگ سند مالکیت دفتر خود را و یا در صورت اجاره بودن مکان کد رهگیری باید ارائه شود .
گرفتن گواهی از بانک مبنی بر اینکه چک برگشتی ندارید و همچنین از زمان افتتاح حساب یکسال گذشته باشد .
افراد حقوقی موظف هستند تا در صورت داشتن کارت پایان خدمت آن را ارائه کنند .
در صورتی که مدت زمان سه ساله در اتاق بازرگانی عضویت داشته باشید در این صورت از ارائه دادن مدرک تحصیلی معاف خواهید بود .
در صورتی که فرد حقوقی مدرک تحصیلی نداشته باشد اما از لحاظ اجرایی صلاحیت لازم را از کمیسیون اتاق بازرگانی داشته باشد در این صورت نیازی به ارائه دادن مدرک نخواهد بود .
همچنین در صورت داشتن پروانه فعالیت برای کسب و کار از ارائه ی مدرک تحصیلی معاف هستید .
در صورت وجود مدرک تحصیلی باید اصل آن ارائه شود .
تحویل دادن اصل کارت ملی فرد حقوقی و کپی برای ثبت نام در اتاق بازرگانی ضروری می باشد .
تحویل دادن فرم مالیاتی شرکت مطابق با ماده صد و هشتادو شش توسط سیستم باید تحویل داده شود ، فرم مالیاتی عملکرد های مربوط به مالیات سال آخر
دریافت فرم دال از سایت اتاق بازرگانی و تکمیل نمودن آن برای دریافت کارت بازرگانی .
در پاسخ به این سوال اینگونه می توان پاسخ داد که این امکان برای افراد فراهم شده است تا در صورتی که امکان استفاده از کارت بازرگانی را ندارند آن را باطل کنند .
یکی از مزیت های باطل کردن کارت های بازرگانی می توان به جلوگیری کردن از سوء استفاده از کارت بازرگانی خود اشاره کرد ، چرا افراد اگر کارت بازرگانی خود را در صورت نیازنداشتن به دیگر افراد اجاره دهند در این صورت می توانند زمینه ی قاچاق کالا را به داخل و خارج از کشور فراهم کنند ، در این حالت اگر قاچاقی صورت بگیرد فردی که کارت بازرگانی به نام او صادر شده است مجرم شناخته شده و با او برابر مقررات رفتار خواهد شد .
در صورتی که کارت بازرگانی دارید و از آن استفاده نمی کنید می توانید آن را باطل کنید تا از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری کرده باشید ، بنابراین ابطال کردن کارت های بازرگانی به دو صورت انجام می گیرد .
ابطال کارت بازرگانی به صورت اختیاری : این روش از ابطال کارت زمانی می تواند اتفاق بیفتد که فرد از تجارت و فعالیت های بازرگانی انصراف داده باشد بنابراین می تواند کارت بازرگانی خود را باطل کند بنابراین می تواند با ارائه ی مدارک لازم و تحوبل دادن فرم باطل کردن کارت بازرگانی به اتاق بازرگانی این کار صورت می گیرد .
ابطال کارت بازرگانی به صورت اجباری : در این روش از ابطال کارت های بازرگانی در صورتی که برای اتاق بازرگانی مشخص شود که چنان چه شما و یا به اسم شما با استفاده از کارت بازرگانی قاچاق کالا صورت گرفته باشد دراین صورت ازطرف اتاق بازرگانی کارت شما باطل خواهد شد .
در صورتی که بخواهید به صورت اختیاری کارت بازرگانی خود را باطل کنید نیازخواهید داشت تا یک سری از مدارک را به اتاق بازرگانی تحویل دهید این مدارک برای افراد حقیقی و حقوقی عبارتند از :
می توان به این سوال این گونه پاسخ داد که اگر ازاین کارت در جهت درست استفاده نشود می تواند برای فرد صاحب کارت بازرگانی درد سر ساز شود ، به صورتی که اگر با کارت بازرگانی شما قاچاق کالا صورت بگیرد شما مقصر خواهید بود ، همچنین اگر فردی که به واردات و صادرات کالا مشغول می باشد در صورت باخبر نبودن قوانین بازرگانی و رعایت نکردن آن ها می تواند مرتکب جرم شود در این صورت به دلیل رعایت نکردن قوانین منجر به اشتباهاتی خواهد شد که می تواند این فرد مورد بازخواست توسط اتاق بازرگانی قرار گیرد .
نکته ی که باید تمام افراد حقیقی و حقوقی که برای دریافت کارت بازرگانی اقدام می کنند توجه داشته باشند این است که داشتن کارت بازرگانی و انجام فعالیت های بازرگانی مشمول مالیلت خواهد بود و چنان چه فرد ازپرداخت به موقعی آن خود داری کند مرتکب فرار مالیاتی خواهد شد و مطابق قانون با او رفتار خواهد شد .
به همین خاطر افراد باید توجه داشته باشند که داشتن کارت بازرگانی می تواند علاوه بر فواید و مزایایی زیادی که در ترخیص کردن کالا ، صادرات و واردات و…. دارد می تواند معایبی نیز به همراه داشت باشد که در نهایت منجر به ابطال کارت بازرگانی و جلوگیری کردن از فعالیت های تجاری فرد خواهد شد ، به همین دلیل توصیه می شود در نگهداری و استفاده از این کارت با نهایت دقت عمل کنید تا دچار مشکل نشوید .
مطابق این ماده ازقانون تجارت افرادی که :
در رابطه با مباحث گفته شده به این تذکر باید توجه کنید که اگردر صورتی که فرد موفق به دریافت کارت بازرگانی شده باشد در صورت داشتن یکی ازشرایط بالا کارت بازرگانی او ابطال خواهد شد و از ادامه ی فعالیت های بازرگانی منع می شود .
مطابق ماده ی سه قانون صادرات و واردات که در سال هزاز و سیصد و هفتادو سه تصویب شد تمام افراد حقیقی می توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند ، بنابراین تمام افراد حقیقی می توانند با توجه به اعتبار یک ساله ی این کارت به فعالیت هایی نظیر ترخیص و واردات و صادرات کالا بپردازند ، بنابراین می توانند در صورت داشتن شرایط و مدارکی که در زیر گفته خواهد شد کارت بازرگانی دریافت کنند و به فعالیت های تجاری بپردازند .
در گام اول فرد باید اصل اظهارنامه ی ثبت نام در دفاتر بازرگانی را که اداره ی ثبت شرکت ها نیز تایید کرده باشد به همراه گرفتن امضاء های مربوطه را باید آماده کند و آن را به اتاق بازرگانی تحویل دهد .
تحویل دادن گواهی عدم سوء پیشنه یکی ازموارد اساسی در روند در یافت کارت بازرگانی می باشد چرا اکه باید مشخص شود که فرد درخواست کننده بدون سابقه ی کیفری می باشد ( گرفتن ا گواهی سو ء پیشینه می تواند حداکثر چند ماه طول بکشد ) .
دریافت و تحویل دادن فرم درخواست کارت بازرگانی دو صفحه ای و انجام امضاء های مربوط به آن برای ثبت درخواست برایدریافت کارت بازرگانی الزامی می باشد ، این امضاء ها شامل امضای درخواست کننده ی کارت بازرگانی و همچنین امضای دفتر اسناد رسمی می باشد اصالت امضاء ها باید تایید شود .
برای صدور کارت بازرگانی برای فرد حقیقی باید اصل مفاصا حساب مالیاتی خود را که مورد تایید اداره ی دارایی می باشد تحویل اتاق های بازرگانی کند .
گرفتن یه تعداد کپی از تمام صفحات کارت ملی و شناسنامه ی درخواست کنند ه ی کارت بازرگانی برای درخواست کارت بازرگانی ضروری می باشد .
تحویل دادن شش قطعه عکس با سایز ۴*۶ البته عکس گرفته شده باید مربوطبه همان سال باشد و عکس هایگذشته ی فرد قابل قبول نخواهد بود.( عکس آقایان و خانم ها مطابق قوانین اسلامی و با زمینه روشن گرفته شود )
درصورت داشتن مدرک دیپلم و یا هر مدرک دیگر ( لیسانس ، فوق لیسانس ، دکترا و فوق دکترا ) اصل و کپی آن باید موجود باشد .
تحویل دادن اصل کارت پایان خدمت و یا در صورت معافیت اصل کارت معافیت ضروری می باشد .
در رابطه با کارت پایان خدمت باید به این نکته اشاره کرد که متولدین ۱۳۳۷ و ۱۳۳۴ که دارای مدرک دیپلو هستند الزامی به داشتن کارت پاین خدمت برای گرفتن کارت بازرگانی ندارند .
حداقل سنی که فرد می تواند برای کارت بازرگانی درخواست ارائه کند بیست و یک سال تمام می باشد .
ارائه فرم الف توسط متقاضی درخواسست کارت بازرگانی از بانک برای مطمئن شدن اتاق بازرگانی (این فرم حتما باید توسط رئیس شعبه امضا شود تا مورد بررسی اتاق بازرگانی قرار بگیرد )
ارائه کردن دسته چک نیز از مواردی می باشد که افراد حقیقی برای گرفتن کارت بازرگانی باید داشته باشند چراکه داشتن دسته چک برای فعالیت های تجاری الزامی می باشد .
داشتن کارت های بازرگانی می تواند مزیت های فراوانی برای افراد حقیقی و حقوقی درپی داشته باشد ، از مزیت های مهم داشتن این کارت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
در صورتی که کارت بازرگانی افراد حقیقی و حقوقی سرقت یا گم شود ، فرد می تواند در خواست تعلیق کارت بازرگانی را مطرح کند تا بتواند از سوء استفاده از کارت بازرگانی جلوگیری کند ، اما تعلیق کردن کارت بازرگانی مستلزم انجام دادن کار هایی می باشد که عبارتند از :
کارت های بازرگانی که برای افراد حقیقی و حقوقی صادر میشوند دارای مدت اعتبار زمانی یک تا پنج ساله می باشد که بسته به تقاضای فرد و نوع فعالیت تجاری که خواهد داشت تعیین می گردد ، بنابراین در صورت اتمام مدت اعتبار کارت بازرگانی می توان با ارائه ی مدارک لازم نسبت به تمدید اعتبار آن اقدام کرد .
ثبت نام برای کارت بازرگانی به صورت اینترنتی می باشد بنابراین افرادی که قصد دریافت کارت بازرگانی را دارند باید مطابق با مراحل زیر برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند .
مدیر عامل شرکت باید چه مدارکی را تحویل دهد :
انجام کپی از تمام مدارک هویتی و تحصیلی کاری خود که برابربا اصل شده باشد .
این دسته از افراد نیز می توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند ، به صورتی که داشتن کارت بازرگانی برای این افراد که در هشت سال دفاع مقدس سرافرازی و مجاهدت کردند همواره با امتیازاتی همراه می باشد
اما از نظر این افراد این امتیازات زیاد قابل توجه نیستند چرا که این افراد هم مانند تمام افراد دیگر ملزم به رعایت کردن تمام موارد و داشتن تمامی شرایط می باشند ، اما تفاوت اصلی که جانبازان در مقایسه با سایر افراد در گرفتن کارت اعتباری دارند می توان به موضوع پرداخت کردن هزینه ها اشاره کرد به این صورت که این افراد در مقایسه با افراد عادی از پرداخت هزینه ی چهل و چهار هزار تومانی حق سازمان صنعت و معدن و تجارت معاف می باشند .
امتیازاتی دیگر که به جانبازان در صورت اقدام برای گرفتن کارت بازرگانی داده می شود می توان به امتیازاتی که برای این افراد درزمینه ی ترخیص کالا و واردات آن در گمرک اختصاص داده می شود اشاره کرد، به همین خاطر این دسته از افراد از معافیت های گمرکی ویژه ای برخور دار خواهند بود ، همچنین این افراد از پرداخت سود بازرگانی مربوط به واردات خودرو معاف خواهند شد .
در همین رابطه تمام جانبازان هم باید در ابتدا دفتر تجاری خود را ثبت کنند ، سپس می توانند به این وسیله به عنوان مدیر عامل شرکت وارداتی و صادراتی می توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند ، اما دریافت کارت بازرگانی می تواند برای جانبازان امتیازاتی را به همراه داشته باشد که در ادامه ی مقاله به آن ها پرداخته خواهد شد .
از مسائل مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که گرفتن کارت های بازرگانی چه برای افراد حقیقی و چه افراد حقوقی مشمول هزینه هایی می باشد ، بنابراین شما باید در زمانی که برای دریافت کارت بازرگانی اقدام می کنید هزینه های مربوط را از طریق سامانه هوشمند کارت بازرگانی پرداخت نماید تا مشمول دریافت وام برای صادرات شوید
البته باید توجه داشته باشید که هزینه های مربوط به دریافت کارت بازرگانی به صورت سالانه تغییر خواهد کرد و بر اساس میزان نرخ تورم و نوع کارت بازرگانی که شما می خواهید برای دریافت آن اقدام کنید متفاوت خواهد بود اما به صورت کلی این هزینه ها شامل موارد زیرمی شود که عبارتند از :
همان طورکه گفته شد اتباع غیر ایرانی هم می توانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند ، بنابراین مدارک مورد نیاز برای ارائه توسط این افراد عبارتند از :
با توجه به ماده ۱۸۶ که مربوط می شود به قانون مالیات ، هیچ گونه گواهی فیزیکی مالیاتی نباید به اتاق بازرگانی ارسال شود ، چرا که این گواهی به صورت سیستمی باید از طرف سازمان مالیاتی به دست اتاق بازرگانی برسد تا جای هیچ گونه سوء استفاده در امور مالیاتی فراهم نشود .
بنابراین متقاضی دریافت کارت بازرگانی باید به سامانه بازرگانی مراجعه کرده باشد و می توانند با درج اطلاعات مربوطبه خود گواهی مالیاتی را مشاهده نماید ، به همین خاطر اتاق بازرگانی برای دریافت مبلغ سه در هزار درآمد مشمولان کارت بازرگانی به این صورت می تواند عمل کند ، بنابراین در سال های اخیر با صدور کارت هوشمند بازرگانی فرد می تواند درخواست گواهی مالیاتی خود را با وارد کردن نام و کد ملی و.. مشاهده کند .
می توان این گونه پاسخ داد که داشتن کارت بازرگانی هیچ گونه ربطی به پرداخت نکردن مالیات ندارد ، بلکه تمام افراد چه حقیقی ، حقوقی و خارجی مستلزم پرداخت مالیات خواهند بود ، و مقدار آن با توجه به درآمد سالیانه تعیین می گردد .
مطابق قانون مالیات ماده ی ۱۳۱ تمام افراد حقیقی موظف هستند به طور مستقیم مالیات خود را که از درآمد نهایی آن ها مشخص می شود را پرداخت کنند همچنین افراد حقوقی نیز مکلف به پرداخت ۲۵ درصد از درآمد فعالیت های تجاری خود به سازمان مالیات خواهند بود .
به موجب این ماده از قانون مالیات کشور مطابق با مواد سه تا شانزده و همچنین تبصره های سه ماده ی ۵۹ و ماده ی ۱۲۹ که در سال ۱۳۶۶ تصویب گردید بیان دارد که در رابطه با قانون مالیات مستقیم مطابق این مواد دریافت نخواهد شد .
تبصر ه ی به کار رفته در این قانون عبارت است از اینکه وزارت امور اقتصادی تمام بدهی های مربوط به سال ۱۳۶۸ و قبل تر را نهایت تا سقف یک میلیون ریال در نظر خواهد گرفت برای هر مورد ، و در بعض از موارد کلا فرد مورد بخشودگی مالیاتی قرار خواهد گرفت .
در صورتی که فرد برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کند ، می تواند در صورت صادر شدن کارت در اتاق بازرگانی عضویت پیدا کند و از مزایایی عضویت خود در این اتاق بهره مند شود بنابراین افراد حقیقی و حقوقی می توانند در صورت داشتن کارت بازرگانی به عضویت اتاق های بازرگانی درآیند و بتوانند با دیگر بازرگانان و کشور های دیگر در زمینه های تجاری تعامل داشته باشند .
نرخ مالیات برای افراد حقیقی که دارایکارت بازرگانی هستند مطابق زیر تعیین میگردد البته به جزء مواردی که برای سازمان مالیاتی مشخص می باشد .
با توجه به بخش نامه های صادره گمرک دارندگان کارت های بازرگانی باید مالیات ۴ درصدی از واردات کالا را علی الحساب پرداخت کنند ، همچنین باید نسبت به پرداخت حقوق گمرکی نیز باید اقدام کنند.
بنابراین با توجه به بخش نامه ی گمرکی صادر شده ی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۶ . ۲٫ ۹۵ تمام بازرگانانی که دارای کارت بازرگانی هستند مشمول پرداخت مالیات ۴ درصدر در صورت واردات قطعی کالا و محصول به داخل کشور می شوند .
با توجه به اینکه تمام کارت های بازرگانی از زمان صدورشان دارای اعتبار یک ساله خواهند بود و پس از اتمام این مدت شما می توانید با ارائه ی مدارکی که در زیر گفته خواهد شد نسبت به تمدید اعتبار آن اقدام کنید این مدارک عبارتند از :
تحویل دادن کارت بازرگانی اصلی برای تمدید دوباره ی آن الزامی می باشد .
کارت های بازرگانی حقیقی و حقوقی دارای تفاوت هایی از هم می باشد که این تفاوت ها مربوط به زمان دریافت کارت و همچنین انجام تجارت با کارت بازرگانی خواهد شد بنابراین در حالت کلی تفاوت ها شامل موارد زیر می باشد .
اگر فرد بخواهد کارهای تجاری را به صورت انفرادی انجام دهد ، برای او با توجه به فعالیتی که خواهد داشت کارت بازرگانی مانند افراد حقیقی صادر می گردد، بنابراین این فرد که می خواهد به تنهایی به انجام فعالیت های تجاری بپردازد باید علاوه بر مدارک هویتی خود در صورت داشتن مدیر عامل باید مدارک او را نیز ارائه دهد تا نام و شرکتی که در آن مشغول به کار می باشد مشخص شود .
در صورتی که فرد برای دریافت کارت بازرگانی برای شرکت و یا موسسه ای اقدام کند در این صورت به او کارت بازرگانی افراد حقوقی داده می شود تا بتواند ازاین طریق برای شرکت و یا موسسه ایکه کار می کند مجوز فعالیت تجاری دریافت کند .
در حالت کلی کارت های بازرگانی که برای افراد حقیقی و حقوقی در زمینه ی تجارت صادر می شود دارای تفاوت چندانی نمی باشد و هرطور که صادر شوند می توان به واسطه ی آن به فعالیت تجاری مشغول شد ، اما باید توجه داشته باشید که افرادی حقوقی که دارای کارت بازرگانی در رابطه با کالا هایی که از طرف اتاق بازرگانی اعلام می شود در اولویت هستن و این کالا ها فقط به آن ها تعلق می گیرد و افراد حقیقی از دریافت آنها منع می شوند .
از نظر اعتبار کارت های بازرگانی دارای ارزش بیشتری در مجامع بین المللی می باشند و افرادی که دارای کارت بازرگانی به صورت حقوقی هستند از اعتباربیشتر برخوردار می باشند ، همچنین این افراد فقط می توانند با افرادی که دارایکارت بازرگانی حقوقی هستند کار کنند .
مطابق با قوانین جدید در بسیاری از موارد افراد حقوقی مجاز به صادرات و واردات کالا خواهند بود بنابراین از این جهت اعضای حقوقی دارای اعتبار بیشتر برای انجام فعالیت های بازرگانی محسوب می شوند ، بنابراین در بیشتر موارد کارت های بازرگانی که برای افراد حقوقی صادر می شود از کارت های بازرگانی افراد حقیقی کارایی بیشتری دارد .
در آخر هم باید به این نکته توجه کنید که از تفاوت های مهم در کارت های بازرگانی که برای افراد حقیقی و حقوقی صادر می شود می توان به تفاوت در نرخ مالیات برا رزش افزوده اشاره کرد که باید دارندگان کارت های بازرگانی بپردازند همچنین نوع محصول و ورود خروج آن به داخل ازکشور از تفاوت هایی می باشد که کارت های بازرگانی حقوقی درمقایسه با کارت های بازرگانی افراد حقیقی خواهد داشت .
امید واریم که مقاله ی فوق در جهت راهنمایی شما در رابطه با اخذ کارت بازرگانی موثر بوده باشد .