امروزه برای داد و ستد در سطح بین المللی باید شرایط خاصی را دارا بوده و اطلاعاتمان در مورد تجارت جهانی کامل و جامع باشد. یکی از مهمترین این موراد که باید حتما قبل از شروع کار انجام دهیم، گرفتن کارت بازرگانی و اطلاع داشتن از تمام ارزش هایی است که برای تجارت جهانی ما می تواند داشته باشد.
طبق ماده سوم از قانون صادرات و واردات هر شخصی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، برای صادرات و واردات خود نیاز به داشتن کارت بازرگانی دارد. در واقع در بیان ساده تر می توان گفت که با داشتن کارت بازرگانی اجازه ی این را خواهیم داشت که به صورت جهانی به تجارت پرداخته و تنها محدود به کشور خودمان نباشیم.
این کارت از زمان صدور به مدت یک و یا پنج سال با توجه به سابقه ی شخص حقیقی یا حقوقی اعتبار داشته و می توانیم پس از یک سال آن را دوباره تمدید کنیم.
مزایای کارت بازرگانی
این کارت توسط اتاق بازرگانی و با شرایط خاصی صادر می شود و برای کسانی که می خواهند تجارت خود را بین المللی کنند کاربردهای بسیاری دارد مثل داشتن حق واردات و صادراتِ کلیه ی کالاهایی که توسط جمهوری اسلامی ایران مجاز اعلام شده است، توانایی انجام حق العمل کاری در گمرک، توانایی ترخیص کالا و ثبت سفارش، حق واردات از مناطق آزاد، قابلیت ثبت برند و علائم تجاری غیر فارسی. همچنین کارت بازرگانی را می توانیم هم برای اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی دریافت کرده. یعنی می توانیم هم به عنوان مدیر عامل یک شرکت یا سازمان و هم به عنوان یک بازرگان یا تاجر آن را اخذ کنیم.
بدهی های گذشته موضوع مواد(۳) تا (۱۶) و تبصرة (۳) ماده (۵۹) , ماده (۱۲۹)ماده ۱۳۰ قانون: مالیاتهای مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ و اصلاحیه های بعدی آن قابل مطالبه و وصول نخواهد بود )
تبصره: وزارت امور اقتصادی و دارایی می تواند بدهی مالیات هایی که سال تحصیل درآمد مربوط یا تعلق آنها حسب مورد قبل از سال ۱۳۶۸ باشد را تا سقف یک میلیون ریال برای هر مودی در نقاطی که مقتضی بداند کلا“ یا جزئا“ مورد بخشودگی قرار دهد .
ماده۱۳۱ نرخ مالیات بردرآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد به شرح زیر است:
تا میزان سی میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد ۱۵%
تا میزان یکصد میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد سی میلیون ریال به نرخ بیست درصد۲۰%
_تا میزان دویست و پنجاه میلیون ریال درآمدمشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد یکصد میلیون ریال به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵% )
_تا میزان یک میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد دویست و پنجاه میلیون ریال به نرخ سی درصد ۳۰%
_نسبت به مازاد یک میلیارد ریال درآمدمشمول مالیات سالانه به نرخ سی و پنج درصد ۳۵%
مدارک لازم براي تشکيل پرونده جهت صدور کارت بازرگاني:
– تقاضانامه صدور کارت بازرگاني
– گواهي عدم سوء پيشينه
– ارائه مدرک تحصيلي
– گواهي فعاليت
– فتوکپي جواز توليد
– سه قطعه عکس ۴*۳
– کپي کارت ملي و تمام صفحات شناسنامه
– گواهي پلمپ دفاتر که از اداره ثبت شرکت ها دريافت مي شود.
– کارت پايان خدمت يا معافيت از آن
– گواهي اصل مفاصا حساب مالياتي مربوطه بر اساس عدم مانعيت براي صادر شدن کارت بازرگاني در سال جاري.
– دو نسخه اصل اظهارنامه در دفتر بازرگاني که بوسيله اداره ثبت شرکت به گواهي رسيده باشد.
– کپي صفحات سند مالکيت يا اجاره نامه دفتر کار