شرکت مسئولیت محدود
ایا تا به حال در باره ی مدیر عامل شرکت با مسئولیت محدود شنیده اید؟ میدانید وظایف مدیر عامل چیست؟ یا مثلا فرق مدیر عامل با سایر مدیران در رتبه بندی سازمانی در چیست؟
ما در این مقاله به تمام وظایف مدیر عامل شرکت با مسئولیت محدود و لزوم وجود وی در شرکت می پردازیم،شما خواننده ی عزیز در انتهای این مقاله با اهمیت وجود مدیر عامل اشنا خواهید شد. پس تا انتها با ما باشید.
بعد از ثبت شرکت با مسئولیت محدود و شروع کار در این زمینه امکان این است با مشکلات و چالش هایی روبرو باشید . بعد از مدت ها متوجه میشوید درگیر جزئیات و ریز کاری های مختلف شرکت شدهاید و نمیتوانید خودتان را از شر آنها برهانید.
در این زمان است که باید به فکر یک مدیر عاملی حرفه ای و کارکشته باشید. چرا که این مدیرعامل شرکت با مسئولیت محدود است که در مورد اهداف سازمان و اعمال کارکنان و اقدامات لازم برای رسیدن به آن ها و نحوهی کار در بازار کنونی اطلاعات لازم و کافی را دارد و می تواند در این باره تصمیمات ضروری را اتخاذ کند.
پس از آنجایی که مدیرعاملی هر شرکتی از پست های مهم و سرنوشت ساز به حساب می اید، نقش ویژه و موثر در ایفای قدرت بر عهده وی میباشد که در ادامه به وظایف و مسئولیتهای یک مدیرعامل موفق میپردازیم.
شرکت مسئولیت محدود
در واقع مدیرعامل شخصیتی است که رئیس همه ی افراد و مسئول همه چیز می باشد. او شرکت را رهبری می کند و شرکت را برای رسیدن به اهداف هدایت می کند. کارمندان را استخدام کرده و تیم ارشد را تشکیل میدهد.
در همه ی موارد، تصمیم نهایی را میگیرد و به ایجاد، برنامهریزی، پیادهسازی و یک پارچه کردن مسیرهای راهبردی شرکت برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده میپردازد. به عبارتی مدیرعامل بالاترین مقام اجرایی در یک شرکت است.
مدیرعامل نقطه اصلی ارتباط بین هیئت مدیره و کارکنان شرکت می باشد و توسط هیئت مدیره و سهامداران از بین اعضای هیئت مدیره یا خارج از آن انتخاب میشود. اگر از بین اعضای هیئت مدیره انتخاب شود مدت مدیر عاملی او نباید از مدت عضویتش در هیئت مدیره بیشتر شود.کارکرد مدیرعامل از یک شرکت به شرکت دیگر متفاوت است و بستگی به وسعت، فرهنگ و ساختار شرکت دارد.
در شرکتهای بزرگ، مدیرعامل اغلب با تصمیم گیری های استراتژیک بسیار مهم بهعنوان کسی که مسئول جهت دهی کلی شرکت است شناخته می شود، و در شرکتهای کوچکتر، مدیرعاملان معمولا در فعالیتهای روزانه دخیل هستند.
شرایط مدیر عامل
مدیرعامل همیشه مدیر ارشد اجرایی در یک شرکت است و مسئول رسیدگی برنامه های کلی و پیشبرد شرکت به سمت اهداف از پیش تعیین شده است .
این مدیرعامل ها هستند که همیشه تصمیم نهایی برای تحلیل و تدوین کسبوکار را میگیرند. درحالیکه وظایف روزانه هر مدیر اجرایی متفاوت از دیگری است.
مدیرعامل رهبری، راهنمایی، هدایت و ارزیابی کار سایر مدیران اجرایی، از جمله رئیس شرکت، معاونان رئیس و مدیران را بسته به ساختار شرکت و یا سازمان بر عهده دارد.
علاوه براین، مدیرعامل باید تضمین کند که رهبران سازمان و کارکنان، مسئول عواقب اقدامات خود چه از طریق پاداش عملکردشان و چه ازطریق اقدامات انضباطی هستند و بدون مسئولیت و پاسخگویی و مشارکت فعالانه مدیرعامل انتظار می رود که وی موفق نخواهد بود در مسیر موفقیت و سودآوری مطلوب شرکت گام بردارد.
به شرکت هایی با مسئولیت محدود گفته می شود که به اصطلاح شرکت دوستانه و خانوادگی هستند و بین اعضای یک خانواده یا بین افرادی که با هم دوست هستند و روابط مالی دارند تشکیل می شود. این شرکت ها شرکت هایی هستند که بین دو یا چند نفر برای کار ها و امور تجاری تشکیل می شوند.
هر یک از این شرکا بدون این که سرمایه خود را به سهم یا قطعات سهم تقسیم کند فقط تا میزان سرمایه خود مسئولیت دارد و در قبال قروض و تعهدات شرکت باید برابر با قانون عمل کند.
همان طور که تا این جای کار میدانید شرکت با مسئولیت محدود طبق ماده «104 قانون تجارت» می تواند به وسیلهی خود شرکا و یا حتی فردی از خارج شرکت برای مدت محدود و یا نامحدود به سمت مدیریت منصوب شود.
در این خصوص قانون گذار شرطی را معین نکرده است و حتی بحثی در مورد هیات مدیره و یا مدیرعامل شرکت با مسئولیت محدود برخلاف شرکت های سهامی به عمل نیاورده است.
مدیر میتواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد، انتخاب مدیر عامل معمولا باید در اساس نامه و یا شرکت نامه ذکر شده باشد. و اما اگر شرکا در خصوص انتخاب مدیر باهم به تفاهم برسند یا باید به اتفاق آرا شرکت را منحل اعلام کنند. و یا هر کدام در مقابل ثالث مدیر مستقل می باشند.
وظایف مدیر عامل شرکت مسئولیت محدود
در شرکت های سهامی مدیر حتما باید از میان شرکا و سهام داران انتخاب شود و مدت مدیریت و ماموریت وی نیز باید مشخص شده باشد. در شرکت های سهامی مدیر میتواند موظف یا غیر موظف باشد. در شرکت های سهامی برخلاف شرکت های بامسئولیت محدود برای حداقل مدیران تعداد در نظر گرفته شده است. بنابراین در شرکت های سهامی خاص حداقل مدیران 3 تن و در شرکت های سهامی عام حداقل مدیران 5 تن می باشد.
وظیفه ی مدیرعامل در شرکت با مسئولیت محدود بنا به کارایی شرکت بستگی دارد، کارایی ها عبارت اند از: نوع محصول، اهداف و سودآوری آن شرکت.
بنابراین گفته مسئولیت های مدیرعامل به این صورت میباشند:
مدیران شرکت مسئولیت محدود
مدیر عامل یکی از مهم ترین پست ها در شرکت مسئولیت محدود است. به گونه ای که تمامی وظایف و اهداف را ایشان رهبری میکنند. امکان ندارد شرکتی در عرصه فعالیت خود موفق باشد اما مدیر عاملی با تجربه و موفق نداشته باشد.
برای مشاوره در خصوص ثبت شرکت یا ثبت برند شما می توانید با گروه تخصصی ثبت شرکت ماهان تماس حاصل فرمائید و از راهنمایی مشاورین این مجموعه استفاده کنید.