شاید واژه ثبت شرکت سهامی خاص به گوش شما آشنا باشد و در موقعیت های مختلف این واژه را شنیده باشید. اما دقیقا ندانید که معنی این واژه چیست و نتوانید این واژه را برای دیگران تعریف کنید. ما در این مقاله می خواهیم به بررسی ثبت شرکت سهامی خاص بپردازیم تا بتوانید درک درستی از این نوع شرکت داشته باشید و بتوانید به درستی آن را برای دیگران تعریف کنید.
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
یکی از مهم ترین مراحلی که باید برای ثبت شرکت طی شود این است که با توجه به هدفی که شرکت دنبال می کند چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم تا بتوانیم فعالیت خود را انجام داده و در عین حال به بهترین نتیجه برسیم. در این جا فرض بر این است که شرکت مورد نظر، شرکت سهامی خاص می باشد و حالا به ترتیب بقیه ی مراحل را توضیح می دهیم:
- اولین مرحله تهیه ی مدارک لازم و آماده کردن آن ها برای تحویل به اداره ی ثبت شرکت ها می باشد.
- دومین مرحله پس از تهیه ی این مدارک این است که به سامانه ی اینترنتی ثبت شرکت ها مراجعه کرده و در آن جا تمامی اطلاعاتی که لازم است را اعم از نام شرکت، محور فعالیت شرکت، سرمایه ی اولیه، اسامی سهام داران و میزان سهم هر کدام، سمت آن ها در شرکت و… پر کنید. چند نکته در خصوص انتخاب نام شرکت بسیار مهم است که اشاره به این نکات خالی از لطف نمی باشد. اول اینکه شما باید پنج نام برای شرکت خود ثبت کنید که اولا تکراری نباشند و بتواند تا حدودی معرف شرکت باشد. دلیل اینکه پنج اسم باید انتخاب کنید این است که در صورت تأیید نشدن یکی از آن ها اسامی دیگری برای بررسی وجود داشته باشد. اسم انتخابی باید معنا دار و خلاف شئونات اسلامی نباشد. از کلمه های انگلیسی نمی توانید استفاده کنید.
- پس از اینکه اطلاعات لازم را وارد کردید و در صورت تأیید شدن نام شرکت مرحله ی بعد ارسال تمام مدارک به اداره ی ثبت شرکت ها می باشد.
- پس از آن که مدارک با پست سفارشی به اداره ی ثبت شرکت ها ارسال کردید یک شماره ی مرسوله به شما تعلق می گیرد که باید در سامانه ی ثبت شرکت ها آن را وارد نمایید.
- در صورتی که هیچ مشکل و نقصی در کار نباشد یک پیش نویس آگهی ثبت برای شما صادر می شود که شما می توانید با در دست داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی برای دریافت مدارک ثبتی و امضاهای لازم به دفتر ثبت شرکت ها مراجعه کند.
- بعد از آن لازم است ک آگهی ثبت شرکت خود را در روزنامه های کثیر الانتشار به اطلاع برسانید.
- در نهایت پس از ثبت آگهی شرکت در روزنامه شما می توانید فعالیت خود را تحت عنوان یک شرکت سهامی خاص آغاز کنید.

مدارک ثبت شرکت سهامی خاص در ایران
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
- تعیین سمت های مدیریتی شرکت به اضافه ی بازرسان شرکت و هم چنین قبول کردن این سمت ها توسط این افراد و تهیه ی کپی کارت ملی و شناسنامه ی آن ها.
- تهیه ی رسید بانکی مبنی بر پرداخت ۳۵ درصد از سرمایه ی شرکت.
- تهیه ی دو نسخه از اساسنامه ی شرکت که توسط سهام داران امضا شده است.
- تهیه ی دو نسخه از اظهار نامه ی شرکت مبنی بر اینکه تمام هزینه های لازم برای تأسیس شرکت چه به صورت نقدی و چه به صورت غیر نقدی دریافت شده است و این اظهار نامه نیز به امضای سهام داران شرکت در آمده باشد.
- تهیه و تنظیم صورت جلسه ی مجمع عمومی شرکت در دو نسخه
- اگر سهام داران شرکت اشخاص حقیقی نباشند باید کپی روزنامه ی رسمی شخص حقوقی به همراه معرفی نامه ی نماینده و کپی کارت ملی و شناسنامه ی این شخص حقوقی ارائه گردد.
- اگر یک سهام دار در شرکت وجود دارد که تابعیت ایرانی ندارد و خارجی می باشد باید کپی پاسپورت این شخص تهیه گردد و در صورتی که این شخص حقوقی باشد باید گواهی ثبت شرکت به همراه اصل و ترجمه ی وکالت نامه تهیه شود.
- هم چنین باید اقرار نامه ای توسط سهام داران شرکت تهیه شود که در آن شایستگی آن ها برای حضور در این جمع بیان شده باشد و اینکه هیچ ممانعت قانونی برای آن ها وجود ندارد. اقرار نامه ای هم باید برای بازرسان شرکت تهیه شود که در آن نشان دهد هیچ نسبت فامیلی درجه یکی با سهام داران شرکت ندارند.
- تهیه ی فتوکپی و یا اصل وکالت نامه.
- پرداخت یک فیش به مبلغ ۴۰ هزار ریال به عنوان هزینه ی شرکت.

هزینه برای ثبت شرکت سهامی خاص
هزینه ی ثبت شرکت سهامی خاص چقدر است؟
قبل از ثبت شرکت بهتر است که با هزینه هایی که در مسیر ثبت شرکت باید متحمل شوید، آشنایی داشته باشید.
- یکی از هزینه هایی شاید بتوان آن را تحت عنوان یک هزینه ی ثابت در نظر گرفت هزینه ثبت شرکت می باشد که از طرف اداره ی ثبت شرکت ها از شما گرفته می شود.
- آگهی که در روزنامه ثبت می کنید برای شما هزینه دارد.
- ارسال مدارک برای اداره ی ثبت شرکت ها نیز یکی از هزینه ها خواهد بود.
- هزینه های جانبی دیگر مثل هزینه های رفت و آمد نیز وجود دارند و توجه به زمانی که برای ثبت شرکت صرف می کنید این هزینه ها متغیر می باشد.
- از دیگر هزینه هایی که برای ثبت شرکت سهامی خاص لازم است هزینه برای تنظیم اساسنامه و اظهار نامه، حق الوکاله، حق الدرج، حق الثبت و… اشاره کرد.
- البته هزینه هایی هم هستند که اختیاری می باشند مثل تهیه ی مهر اختصاصی برای شرکت و پلمب دفاتر.

نحوه ثبت شرکت سهامی خاص
تفاوت شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص چیست؟
در بالا به توضیح هریک از شرکت های سهامی عام و شرکت های سهامی خاص پرداختیم و با آن ها آشنا شدید و همان طور که می دانید این شرکت ها تفاوت هایی را با هم دارند که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها می پردازیم.
- از مهم ترین تفاوت هایی که بین این دو شرکت وجود دارد این است که در شرکت سهامی عام قسمتی از سرمایه ی شرکت از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می شود اما در شرکت های سهامی خاص، کل سهام در اختیار تعداد محدود و مؤسسان شرکت می باشد
- حداقل میزان سرمایه ی لازم برای تأسیس شرکت سهامی عام ۵ میلیون ریال و برای شرکت سهام خاص ۱ میلیون ریال می باشد
- حداقل تعداد شریک های لازم برای شرکت سهامی عام ۵ نفر و در شرکت سهامی خاص ۳ نفر می باشد. برخلاف شرکت های سهامی عام، شرکت های سهامی خاص نمی توانند سهام خود را از طریق اوراق بهادار در بورس و یا بانک ها به فروش برسانند
- در شرکت های سهامی خاص، نقل و انتقال سهام با اجازه ی سهام داران ممکن است اما در شرکت های سهامی عام حتی با اجازه ی مجمع عمومی شرکت هم این کار امکان پذیر نیست.
- شرکت های سهامی خاص مانند شرکت های سهامی عام اجازه ی توزیع اوراق قرضه را ندارد.
- در انتخاب نام شرکت و برگه و اوراق شرکت سهامی عام، ذکر عبارت سهامی عام الزامی است و در شرکت سهامی خاص، عبارت سهامی خاص باید ذکر شود.
- در تأسیس شرکت های سهامی لازم است که حتما ۳۵ درصد از سرمایه ی شرکت در یک حساب بانکی به نام شرکت سپرده گذاری شود که در شرکت سهامی خاص این تمام مقدار توسط مؤسسان آن تأمین می شود اما در شرکت سهامی عام تنها ۲۰ درصد آن توسط مالکان شرکت پرداخت می شود و باقی مانده ی آن توسط عموم مردم تأمین می شود.
سخن آخر
همانطور که در بالا دیدید ثبت شرکت سهامی خاص مراحل مختلفی دارد و نیازمند تجربه و مهارت کافی است. بهتر است این کار را به یک مشاوره با تجربه بسپارید. گروه تخصصی ثبت شرکت ماهان با چندین سال سابقه و تجربه می تواند راهنمای خوبی برای شما در این مسیر باشد. با مشاورین ما در تماس باشید تا بتوانند شما را راهنمایی کنند.